Fotózd le nekünk! - Városnéző buszok

Berky Dénes   ·   2013.04.29. 18:15
kiskep_varosnezo

A városnéző buszok általában jóval szervezetlenebbek, mint a menetrend szerintiek, így viszont üde színfoltjai is lehetnek egy város buszos közlekedésének. Sok táraság, sokféle színben, sokféle gyártmányú buszt üzemeltet vonalain, melyek a kisebb körtúráktól a teljes várost körbejáró útvonalakon járnak Budapesten. A városnéző buszok egységesítése időről időre felmerül ugyan, de a mai napig ennek semmi eredménye nem lett, de talán nem is kár, így láthatjuk a legkülönbözőbb turistaszállítókat a fővárosban. Eredetileg a táraságok nagyrészt kabrió Ikaruszokat üzemeltettek, majd megjelentek az első használtan beszerzett emeletesek, később pedig már a teljesen már célokra gyártott buszokat is városnézésre kezdték használni. Így mára a hagyományos Ikaruszoktól az ex-berlini emeletes MAN-okon át a távolsági emeletes Setráig sok mindennel lehet találkozni, hogy a kétéltű buszról ne is szóljunk, majd feltűnik a képek között. Így hát van mit fotózni ezeken a járműveken, ezért is kértük olvasóinkat arra, hogy küldjenek képeket a városnéző buszokról. Az olvasóknak köszönjük a képeket, jó képnézegetést kívánunk mindenkinek!

Cseke László felvétele néhány évvel ezelőtt készült a Deák téren, ma itt már rikító zöld színekben pompázó buszok sorakoznak<br>A képre kattintva galéria nyílik az olvasók által küldött képekből

A Fotózd le nekünk! blog most egy pár hétig szünetelni fog, a következő témát egy külön megjelenésben fogjuk közzétenni, mely után természetesen szintén egy hét lesz a fotózásra. Köszönjük megtisztelő figyelmüket, és hogy egyre többen küldenek képeket, így tovább!

Kapcsolódó hírek