Friss festés, indul az új Germanwings

iho   ·   2013.06.24. 17:00
cim2

A Germanwings történetében lezárult egy korszak: a légitársaság utolsó, régi dizájnt viselő repülőgépe 2013. június 20-án hagyta el a flottát – adja hírül a légitársaság közleménye. Az Airbus A319-es típusú repülőgép még a markáns ezüstszürke, szeder és sárga színekben indult a kölni repülőtérről egyenesen a csehországi Ostravában található fényező üzembe. A következő napokban ott készítik elő a D-AGWI jelzést viselő járművet az „új Germanwings” flottájában való bevetésre: a gépet fehér-szürke fényezéssel, új felirattal és az új logóval látják el.

A Germanwings teljes flottájának átalakítása a lehető legrövidebb időn belül zajlik le, amennyiben az utolsó repülőgép néhány napon belül visszatér. Előző év december 19-én érkezett meg a flotta első, immár új külsőt kapott repülőgépe. Időközben 37 repülőgépet festettek át, az utolsó, D-AGWI jelzésű gép pedig kiegészíti a legnagyobb német diszkont légitársaság flottáját.

Az „új Germanwings” 2013. július 1-jén startol új márka- és termék koncepció mentén, amely az egyedülálló „à la carte“ repülés élményét hozza magával. A D-AGWI jelzésű repülőgépet a jövőben a hat bázisrepülőtér egyikén – Köln/Bonnban, Stuttgartban, Hamburgban, Hannoverben, Berlinben vagy Dortmundban – vetik be és németországi vagy európai célállomásokra juttatja majd el a Germanwings utasait.

Mint arról az iho/repülés is beszámolt, a Lufthansa csoport tavaly határozta el a rövid- és középtávú járatok kiszervezését egy diszkont-üzletágba, a kiadások csökkenése érdekében. A július elsejétől induló Új Germanwings a Lufthansa nagy hubjai, Frankfurt és München kivételével működteti majd a többi európai Lufthansa-vonalat

Kapcsolódó hírek