Futótörés LaGuardián – fotók, videó!

iho   ·   2013.07.23. 07:31
cim

Tizen szenvedtek könnyebb sérüléseket a fedélzeten lévő 150 ember közül, amikor New Yorkban a La Guardia repülőtéren a 4-es pályán egy földet érő Boeing 737-esnek kitört az orrfutója. A gép az orrán csúszott tovább a betonon, tűz nem volt, de a biztonság kedvéért a tűzoltók habbal is közbeléptek.

Egy utas. Matt J. Friedman a fotóját evakuálás közben készítette és a Twitteren tette közzé

A N753SW lajstromjelű gép evakuálása a kinyílt vészcsúszdákon rendben megtörtént. A 737-700-as a Southwest Airlines gépe volt és Nashville-ből repült a kétpályás LaGuardiára, amelynek forgalmát természetesen alaposan összezavarta az esemény, de a baleset után néhány órával az egyik pályát már megnyitották a fel- és leszálló gépek számára. A repülőtér ezért további komoly késések lehetőségére figyelmeztette az utasokat.

Az első fotók azt mutatják, hogy a gép nem szenvedett nagyon komoly károsodásokat.

A LaGuardia repülőtér igazgatója szerint a személyzet nem jelzett futóproblémát leszállás előtt. A könnyű sérülések egy része a gép kiürítésekor keletkezett.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.