Halálos baleset érte Nádas Tamás műrepülő világbajnokunkat

iho   ·   2014.03.07. 19:39
cim

A baleset előtt készült egyik utolsó fotó a helyszínen

Nádas Tamás advanced világbajnok műrepülőnket egy Katarban, a Dohától északra fekvő Al Khor repülőtéren tartott bemutatója során érte a baleset: szemtanúk szerint földközelben hátonrepülés közben a gép függőleges vezérsíkja leért, és az Extra 330-as háthelyzetben a betonnak csapódott majd több száz méteren át sodródott tovább.

Ez a Twitteren megjelent fotó másodpercekkel a baleset előtt készült

Mint arról a helyi lapok egyike is beszámol, a hatóságok jelezték, hogy a baleset helyszínén azonnal beavatkoztak.

Időközben megjelent az első videófelvétel is, ami azt igazolja, hogy a látási viszonyok nem voltak túl kedvezőek, percekkel a naplemente előtt történt a földnek ütközés.

Nádas Tamás egyik jeles szereplője volt az Öböl-országok légibemutatóinak. Utoljára decemberben számoltunk be sikeres fellépéséről Dubajban.

Facebook-oldalán szerepelnek egy januári katari bemutató képei, legfrissebb fotóját pedig még szerdán tette közzé a gép új festéséről.

A Facebook-oldalon szereplő friss fotó a gép új festéséről

A bemutatót szervező Qatar Racing Club egy a helyi sajtóban közzétett közleményében sajnálattal közli, hogy a holnapra tervezett rendezvény „a bátor magyar pilóta halála” miatt elmarad.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek