Használt helikopterekkel újít a légirendészet

iho   ·   2016.03.08. 16:22

A típus igazi kuriózum Magyarországon, az eddig a német Baden-Württenberg tartomány rendőrségét szolgáló öt gép a nem túlságosan elterjedt, farokrotor nélküli (NOTAR) technológiát alkalmazza. A kétezres évek elején gyártott típőusból nyolc szolgált a német tartomány légirendészeténél, közel tizenöt év alatt mintegy ötezer órát töltöttek a levegőben. Egyetlen gép szenvedett balesetet, 2011-ben egy éjszakai repülés során összetört.A maradék öt gépet az Airbus Helicopters H 145-ös típusára cserélik, így váltak szabadon vásárolhatóvá a maygar légirendészet számára.

Ahogy az mno.hu írja: a beszerzés szinte teljes titokban folyt, és ezzel érvényét vesztette a korábbi kormányzati ígéret, amely szerint egységes, nemzetközi tenderen kívánták volna modernizálni a rendőrség, a légimentők és a honvédség helikopterflottáit – az öt gép áráról egyelőre még találgatások sincsenek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek