Hat falut zárt el a hó Borsodban

iho/közút   ·   2012.02.07. 09:14

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóság Üzemeltetési és fenntartási osztályának kedden reggel negyed kilenckor kiadott jelentése szerint a következő elzárt települések vannak Borsodban: Tiszatarján, Tiszakeszi, Dámóc, Őrhegy, Lácacséke, Zemplénagárd. Ennek értelmében Kisrozvágy és Nagyrozvágy már közúton is megközelíthető – írja a Boon.hu.

Járhatatlan utakról számolnak be Felsődobsza és Abaújszántó, Ricse és Zemplénagárd, Pácin és Zemplénagárd, Girincs és Kesznyéten, Mezőcsát és Tiszakeszi, Tiszalúc és Hernádnémeti, Abaújkér – Aranyospuszta, Pere – Abaújszántó,Vilmány – Fony között, valamint a Tiszatarjáni bekötő út sem járható gépjárművel.

– Hozzászoktunk már ehhez gyerekkorunkban – mondja Petraskó Tamás, Kisrozvágy polgármestere. – Akkor nem pánikoltunk, tettük a dolgunkat, mentünk iskolába, a felnőttek takarították a havat. Most sincs ez nagyon másképp, takarítjuk a havat, az idősekről folyamatosan gondoskodunk, viszünk ággallyakat azoknak, akiknek fogyóban a tüzelőjük. Az idősek klubja folyamatosan üzemel, bárki betérhet melegedni, a boltban egyelőre minden szükséges élelmiszer a helyiek rendelkezésére áll. A falu belterületén takarítjuk a havat, délutánra pedig a hókotrók csak megközelíthetővé teszik a falut.

Az iho kereste a Borsod Volánt azzal kapcsolatban, hogy hova nem közlekednek buszaik, de négy átkapcsolás után sem találtunk olyan embert, aki tudott volna válaszolni a kérdésünkre.

Kapcsolódó hírek