Hivatalos: jöhetnek az új buszok Tatabányára

MTI/iho   ·   2017.10.17. 10:49

A tatabányai közlekedési társaság negyvenegy új autóbusz vásárlásáról írt alá szerződést a napokban. Kupi Gábor cégvezető tájékoztatása szerint a közbeszerzési eljárások után négy elektromos buszt szállíthat az Ikarus Egyedi Kft., a győri Kravtex Kft-vel huszonhárom szóló autóbusz szállítására szerződtek, a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-től pedig tizennégy csuklós autóbuszt szereznek be. Tatabánya a Modern városok programban 5,6 milliárd forintot kapott tömegközlekedésének teljes megújítására. A járművek érkezésével húsz évet meghaladó átlagéletkorú buszokat cserélhet le az önkormányzat új járművekre.

Tatabányán naponta huszonháromezer ember használja a tömegközlekedést. Az utazók kiszolgálását tizenkét városi járattal tervezik. A járatok tervezésénél tekintettel voltak a Tatabányai Ipari Park igényeire, ahol közel tízezer ember dolgozik. Megújul a tömegközlekedés több eleme is, minden megállóban és járművön valós idejű utastájékoztatás lesz, utazástervező mobiltelefonos applikációt készítenek, valamint jegyértékesítő automatákat állítanak üzembe.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Advent második vasárnapján kezd kétnapos sztrájkba a Volánbusznál a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet

iho/közút   ·   2023.12.08. 09:00

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. A vállalatnál működő közel húsz érdekképviseletből eddig egyik sem jelezte csatlakozási szándékát a munkabeszüntetéshez.