Ingavonattal Berettyóújfaluba

Arnold Balázs   ·   2014.04.06. 13:15
inga_kicsi

A 101-es, Püspökladány–Biharkeresztes vasútvonalon vágányzári menetrend van érvényben egészen nyárig, ugyanis cserélik a Berettyó hídját. Emiatt Berettyóújfalu lett a vonatok ideiglenes végállomása, Biharkeresztesre és tovább Románia felé vonatpótló autóbuszokkal lehet közlekedni.

A 101-es vonalon egyébként is jellemzőek a Csörgős személyvonatok, azonban a gépek rendszerint körüljártak Biharkeresztesen. A vágányzár idejére azonban ingavonatokat állítottak be Püspökladány és Berettyóújfalu közé. Az órás ütemes menetrend két szerelvényt igényel, amelyek Sáp állomáson kereszteznek.

A vonatok Berettyóújfalu felé húzva, Püspökladány felé tolva közlekednek. Ennek célszerűségi oka van: Püspökladányból a mozdonyok Debrecenbe járnak napivizsgára illetve üzemanyagot vételezni. Ilyen felállásban nem kell a gépeknek Püspökladányban körüljárniuk.

Bárándról gyorsít ki egy tolt ingavonat<br>A képre kattintva galéria nyílik a szerző felvételeiből

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek