Intelligens szélvédőmosó rendszert fejlesztett egy autószervizeléssel foglalkozó cég

iho/közút   ·   2024.03.04. 08:50
00_ipsum-tech

Benzinkutakon működtethető.

A 290 millió forintos projekt keretében egy benzinkutakra szerelhető, 100-200 literes adagoló rendszert, illetve egy, a járművekbe építhető érzékelő-jeladó berendezést hozott létre az Ipsum-Tech Kft. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 201 millió forintos támogatásával.

A járművek jeladója információt ad az ablakmosó-folyadék szintjéről, egy számítógépes program pedig az automatikus pénztári fizetést teszi lehetővé a töltőállomásokon. A fejlesztés hozzájárul a megtermelt műanyagmennyiség és a járművek okozta környezetterhelés csökkentéséhez. A hagyományos szélvédőmosó folyadékok a környezetre káros oldó-, marószereket tartalmaznak, a flakonokban lévő szélvédőmosót gyakran csak részben használják fel, így hulladék lesz belőlük. Az eljárásnak köszönhetően az ablakmosótartályba csak a szükséges mennyiséget kell beletölteni a nagy kiszerelésű, utántölthető tartályból, így mellőzhető a felesleges vegyi és műanyaghulladék keletkezése.

Minimális cél, hogy a projektköltség öt éven belül megtérüljön. A környezetbarát fogyasztói szokások egyre nagyobb térnyerése miatt exponenciális árbevétel-növekedésre számít az Ipsum-Tech Kft.

Nyitóképünk a cég telephelyén készült.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek