Irán állítólag lelőtt egy izraeli drónt

MTI/iho   ·   2014.08.24. 16:29

Az iszlamista rendszer elit hadseregének teheráni közleménye szerint a pilóta nélküli, „lopakodó” típusú gép a natanzi urániumdúsító létesítmény felé haladt, amikor eltalálták.

„A drón be akart hatolni Natanz zárt nukleáris övezetébe, de lelőtték egy föld–levegő rakétával, még mielőtt ez sikerült volna neki” – állította a gárda. A közleményből nem derül ki, hogy mikor történt az eset, és az sem, hogy miként tudták megállapítani a gép izraeli eredetét. Natanz a fővárostól, Teherántól 300 kilométerre délre fekszik. Az izraeli hadsereg elutasította a jelentés kommentálását.

Vasárnap az iráni haderő új generációs, rövid hatótávolságú rakétákat és pilóta nélküli repülőgépeket mutatott be. A szemlén Haszan Róháni iráni államfő leszögezte, hogy bár országa nem szándékozik atomfegyvert kifejleszteni, az Iránt érő fenyegetéseket nem fogják figyelmen kívül hagyni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek