Ismét Gőzmozdony Grand Prix!

iho   ·   2014.09.17. 21:15
00kicsi

Ügyességi és gyorsasági versenyek – vajon tudták-e, hogy gőzmozdonnyal is lehet „gyorsulni”, továbbá milliméter pontossággal megállni? – követik egymást a szeptember 20-án, szombaton délelőtt tízkor kezdődő Nagydíjon. Hogy kik is vesznek részt? Sajnos szűk a lista, példának okáért a szlovákok is azt üzenték Zólyomból: öreg gépükkel nem nagyon merik elhagyni a fűtőház közvetlen környezetét. Négy mozdonyt láthatunk majd, három nemzet képviseletében: a 411,118-as Trumant és a Déli Vasút 109,109-esét magyar, a 204-est finn, az Ausztriából érkezett 30,33-ast a saját osztrák személyzete hajtja. A megnyitót követően hidegen ugyan, de a fordítókorongon és környékén parádézik majd a BHÉV27-es, a 424,247-es és a 342,006-os Pulyka is.

(Kemsei Zoltán felvétele a 2013-as Nagydíjon készült)

A versenyszámok a megszokottak: angol posta, sörmenet, kisasszonyok kiszabadítása, szikra a szemben (bekötött szemmel kell a masinisztának, kizárólag a fűtő utasításaira hagyatkozva megállnia), sprint. Új versenyszám az „indián”, a vonatot a rézbőrűek a sínekre dobott szálfával akarják kisiklatni. A Magyar Vasúttörténeti Park ezen a napon is reggel kilenctől este hatig tart nyitva, a gőzösök csodálásán kívül fordítókorongozás, kerti vasúti és hajtányos utazás várja a látogatókat, de kipróbálhatják a sín-Csajkát, és a valódi, nagy gőzmozdonyokat is.

A Gőzmozdony GrandPrix-n az Indóház standja is jelen lesz, kiadványainkból, régi és új lapszámainkból, webáruházunk kínálatából vásárolhatnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek