Ismét vonattűz Indiában

iho   ·   2014.01.08. 16:40

A december végi, 26 halálos áldozatot követelő vonattűz után ismét kigyulladt egy szerelvény Indiában, ez alkalommal Mumbai közelében.

A nyugat-indiai nagyváros felől Dehradunba tartó szerelvénynek három kocsija gyulladt ki, még Mumbai közelében. Hasonlított a decemberi katasztrófához az is, hogy megint éjszaka tört ki a tűz, és feltehetően azok nem tudtak kimenekülni a legalább három égő vagonból, akik már aludtak.

Az áldozatok többsége a lezárt ajtók és ablakok mögött a füstben fulladt meg, mondták el a túlélők. A mostani katasztrófa okát még nem tudni, a decemberi vonattűz egy rövidzárlat miatt tört ki, amely a légkondicionált hálókocsi elektromos rendszerében keletkezett.

A hatalmas, teljesen állami kézben lévő indiai vasúti hálózat baleseti statisztikája még méreteihez képest is nagyon rossz, emlékeztetnek a hírügynökségek. Napi 9000 vonat megközelítőleg húszmillió embert szállít, az ország történetében a legtragikusabb vonatszerencsétlenség pedig nyolcszáznál több halálos áldozatot követelt.

Kapcsolódó hírek