Itt a Magyar Vasút!

iho/vasút   ·   2021.04.15. 13:15
00_magyar_vasut01

Új országos sajtóorgánummal gazdagodott a hazai lappiac a Vasút Európai Évében.

Megjelent az alapító Hungrail Magyar Vasút című lapja. A Vasút Európai Éve jegyében útjára indított üzleti közlekedéspolitikai időszaki kiadvány célja, hogy hangsúlyozza az egész magyar vasúti ágazat erejét, támogassa a vasút pozitív fejlődését, minél több utast, gazdasági szereplőt és döntéshozót ösztönözzön arra, hogy a vasútra a közlekedés jövőjének legfontosabb eszközeként tekintsen.

A Magyar Vasút életre hívása a laptulajdonos Magyar Vasúti Egyesület egyik kiemelt kezdeményezése a Vasút Európai Évében. A kéthetente, az Indóház Kiadó gondozásában megjelenő lap tájékoztatja olvasóit a vasúti ágazat híreiről, és a vasúti szektor elsőszámú vasútgazdasági lapja kíván lenni. A Magyar Vasút aktuális információkkal segíti az olvasókat az eligazodásban a vasúti piacon, javítja a szektor reputációját a döntéshozók és a széles közvélemény körében, és méltán válhat a vasút vezető információforrásává.

Az aktuális témák között szerepel többek között, hogy milyen módon alkalmazza az ágazat a digitális technológiákat, hogyan maximalizálja kapacitásait, hogyan válik még biztonságosabbá, hatékonyabbá és jobb minőségű szolgáltatást nyújtó ágazattá a vasút, miként segíthetnek az intelligens vasúti rendszerek a szállítási igény növekedésével a torlódások leküzdésében, és hogyan teszik ezek könnyebbé, kényelmesebbé az utazást.

Az újság betekintést nyújt, hogy a hazai és nemzetközi vasúti szektor szereplői, döntéshozók hogyan segítik az európai és a magyar közlekedési ágazat szén-dioxid-mentesítését, miközben lehetővé teszik a fenntartható gazdasági fellendülést és növekedést.

Az olvasók rálátnak arra a közös építkezésre, amelynek célja egy tisztább közlekedési rendszer kialakítása. Hiszen a vállalások egyértelműek: 2030-ra a vasúti utasforgalmat meg kell duplázni, az áruforgalom legalább harminc százalékának pedig elsősorban vasúton kell bonyolódnia.

E sikerhez a maga módján a Magyar Vasút lap is hozzájárul, a döntéshozók és valamennyi érintett, valamint a vasút iránt érdeklődő olvasók hiteles, objektív, naprakész tájékoztatása jóvoltából. A minden páratlan hét csütörtökén megjelenő lap a www.hungrail.hu oldalon olvasható terjesztőknél érhető el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek