Itt a tavasz, indulnak a burkolatjavítási munkák

MTI   ·   2019.03.18. 15:40

Vége a téli útüzemeltetési időszaknak a Magyar Közút Nonprofit Zrt-nél; a 2018. november 10-től 2019. március 16-ig tartó időszak alatt közel 162 ezer tonna útszóró sót és több mint kilencmillió liter kalcium-klorid oldatot használtak fel az országos, harminckétezer kilométeres közúthálózaton – közölte a társaság hétfőn. A közútkezelő több mint nyolcszáz munkagépből álló gépparkja összesen több százezer munkaórát teljesített az utakon.

A társaság kilencvenhárom mérnökségén a következő hetekben is lesznek olyan gépek készenlétben, amelyeket például hajnali fagyok, esetleges lefagyások esetén kellene bevetni. Idén a teljeskörű felújítási munkákon felül kétszázezer tonna aszfaltot használhat fel a lokális és nagyfelületű burkolatjavítási munkákra. A társasághoz tartozó állami utakon az elmúlt hónapokban is folyamatosan végeztek lokális javítási munkákat hidegaszfalt felhasználásával, a tartósabb javítási munkák országosan a melegaszfalt keverőtelepek újranyitását követően kezdődhetnek el. A melegaszfaltos munkákat első körben a gyorsforgalmi utakon, majd a főutakon, végül az alacsonyabb forgalmú mellékutakon végzik el a szakemberek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek