Jégverte gépek, lefújt járatok százai Dallasban

iho/repülés   ·   2012.04.04. 21:25

460 érkező és induló járatát volt kénytelen törölni vagy átirányítani az egyébkéánt csődeljárás alatt álló American Airlines és regionális leányvállalata, az American Eagle a rossz idő miatt Dallasban. A Fort Worth International felett és környékén ugyanis tegnap tornádók vonultak át, jégesővel tarkított viharok tomboltak, amelyek gyakorlatilag szinte egy teljes napra megbínították Amerika és a világ egyik legforgalmasabb repülőterét.

Az American szóvivője elmondta: ez alatt az idő alatt nem szálhattak fel gépek és nem is érkezhettek meg a repülőtérre. Ami még keservesebbé teszi a helyzetet, a két társaság összesen 101 repülőgépét kell a legközelebbi felszállás előtt megvizsgálni, mekkora kárt tett bennük az olykor baseball-labda nagyságú jég. 48 járatot kellett kitérő reptérre irányítani, és a repülőtéri épületek sem biztos, hogy megúszták az ítéletidőt.

A Southwest Airlines „csak” 25 járatát kellett, hogy lefújja Dallas Love field repülőteréről, de ennek a légitársaság a gépei legalább megúszták jégverés nélkül – adja hírül a Bloomberg.

Kapcsolódó hírek