Jön az augusztus 20-i hosszú hétvége

iho/vasút   ·   2019.08.14. 10:45

Augusztus 16-án, pénteken a pénteki, 17-én, szombaton a szombati, 18-án, vasárnap és 19-én, hétfőn az ünnepnapra, 20-án, kedden a vasárnapra, 21-én, szerdán pedig a hétfői munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A MÁV-Start a megnövekedett utasforgalom függvényében bizonyos, forgalmasabb intercity-vonatokat több kocsival közlekedteti. A lehetőségekhez mérten az üzemképes kocsik felhasználásával növelik meg a vonatszerelvények kocsimennyiségét, a helyjegy vásárlások figyelembevételével. A felkészülés és a megnövelt kapacitás ellenére egyes népszerűbb utazási időpontokban gyorsan megtelhetnek az IC-k, ezekre érdemes elővételben megvenni a menet- és helyjegyeket.

A helybiztosítással közlekedő vonatok foglaltságának adatai péntektől lesznek megtekinthetők ide kattintva a MÁV honlapján. A tájékoztató jellegű adatokat naponta többször is frissíti a vasúttársaság. Az utasok egy letölthető táblázatban megnézhetik, hogy hol tart a kötelező helybiztosítással közlekedő vonatok foglaltsága az egyes napokra vonatkozóan, és azt, hogy a kiválasztott induló járatra van-e még szabad hely.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-Start azt javasolja az utasoknak, hogy a menetjegyeket és a helyjegyeket elővételben váltsák meg, lehetőség szerint már az ünnep előtt néhány nappal. Érdemes kihasználni a jegyértékesítő automaták és az internetes jegyvásárlás adta lehetőségeket. A MÁV alkalmazásból vagy online megváltott e-vonatjegyek a vonatokon elektronikusan is bemutathatóak.

Az ünnepi időszakban is érvényesek az önkiszolgáló csatornák igénybevétele esetén nyújtott kedvezmények: automatából vásárolt vagy online váltott, de automatából kinyomtatott jegyekre öt, e-vonatjegyekre tíz százalékos kedvezményt nyújt a MÁV-Start. Az utasok az ünnepi időszakban is csaknem napi százötven csúcsidőn kívüli, kevésbé kihasznált járatra válthatnak jegyet húsz százalékos kedvezménnyel, amennyiben száz kilométer feletti utazásukhoz online, e-vonatjegy formájában vásárolják meg azt.

A huszonhat éven aluli, diákigazolvánnyal nem rendelkező fiatalok az augusztus 16-án délelőtt tíz órától augusztus 20-án éjfélig tartó időszakban igénybe vehetik a hétvégi, harminchárom százalékos kedvezményű menetjegyet. A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek