Kelenföld is elesett – dízel előfogatok próbálnak segíteni

iho/vasút   ·   2015.03.19. 17:22

Újraindult a vonatközlekedés, de a menetrend Budapest és Székesfehérvár között csak péntek hajnalra áll helyre.

Olvasónk, Botond ezt tapasztalta:

„Érd alsón botrányosan semmilyen tájékoztatás nem várta az utazókat. 35 perc késés volt utoljára kiírva Kelenföld felé, azután 80 perc késéssel jött egy vonat. Ismerősöm végül felszállt, bár a busszal jobban járt volna. A vonaton sem kapott tájékoztatást a kallertől, vonata most +96-tal ért Kelenföldre.

Ha lenne tájékoztatás, az megnyugtató lenne, meg nem is a vasútra haragudnának, ha tényleg valaki elvágta a kábelt, amiről egyébként egy szót sem írnak a start honlapján, ott is nagyon kevés dolog derül ki. Kavarognak az infók szünetelő vonatközlekedésről, pótlóbuszokról, meg ilyesmi, de az állomáson semmi infó nem volt. A hangosbeszélő is néma volt.

Talán lehetne az ilyen helyzeteket egy kicsit jobban kezelni, több információval.”

 

Néhány vonatot elvisznek Pusztaszabolcson át Székesfehérvárra dízel előfogattal, a 143-as retró Csörgő is épp ezen dolgozik. Dunaújvárosból is jön Szergej segíteni, a 317-es úton van Kelenföldre.

Kedves olvasók! Ne dühöngjenek az állomáson, inkább, ha tudják, osszák meg „élményeiket” velünk, akár valamilyek órák óta késő szerelvényen vannak, akár Kelenföldről próbálnak Fehérvár felé autózni. A fenti linkre kattintva e-mailt írhatnak, de a cikk alatti komentekben is keltejesedhetnek, csakúgy, mint Facebook-oldalunkon!

Korábban írtuk:

A Kelenföld−Érd alsó−Tárnok−Székesfehérvár útvonalon a vonatok jelentős (60 percen túli) késéssel közlekednek. A szakemberek a hiba elhárítását már megkezdték: gyakorlatilag ismeretlenek elvágták az optikai kábelt. A Kelenföld−Érd alsó−Tárnok−Martonvásár szakaszon minden vonat helyett vonatpótló buszok közlekednek előreláthatóan 19 óráig.

A Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs/Dunaújváros; a Budapest–Székesfehérvár–Szombathely/ Nagykanizsa/Tapolca vasútvonalakon jelentős késések várhatóak, változhat a vonatok menetrendje. Egyes távolsági vonatok kerülő útirányon át közlekednek. Az S36-os és a G43-as járatok csak Kőbánya-Kispest és Kelenföld között járnak.

Kábelt vágni miért buli?

A hibaelhárítás idején nem közlekednek a vonatpótló buszok a Déli és a Kelenföldi pályaudvar között. Ezen a szakaszon a BKK járatain érvényesek a vasúti bérletek.

9064-es számú Kelenföld–Veszprém 173 perc késésben van, a 855-ös számú Nagykanizsa–Kelenföld 175 perc késést szedett már össze, lásd a képernyőmentésünket.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek