Kész az út

MTI   ·   2013.08.12. 13:25

A Dél-dunántúli régió legnagyobb értékű mellékút-felújítása fejeződött be a Somogy megyei Kaposfő-Lábod összekötő út 15,2 kilométeres szakaszának átadásával – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az európai színvonalúvá vált út felújítására kétmilliárd forintot meghaladó forrást használt fel a közútkezelő mint projektgazda – írta az úthálózatot üzemeltető társaság, amelynek számításai szerint ez közvetlenül közel ötezer ember életébe hoz érzékelhető, pozitív változást.

A közlemény szerint a 6616 jelű Kaposfő–Lábod összekötőút 15,2 kilométeres szakaszán felújították, részben kicserélték az útburkolatot és a padkát, felújították a buszmegállóhelyeket, valamint a vízelvezető rendszert és a mellékúton található egyik hidat, továbbá megtisztították az árkokat és kicserélték a sérült, illetve nehezen látható jelzőtáblákat is.

(forrás: Google)

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.