Ki lesz a legjobb buszvezető?

iho/közút   ·   2011.09.25. 17:00
00

Az ország nagyobb közlekedési cégeinek buszvezetői mérték össze tudásukat a héten két fordulóban: előbb egy elméleti, majd egy gyakorlati feladatsort kellett megoldaniuk. A 18. alkalommal megrendezett közösségi közlekedési járművezetők forgalombiztonsági versenyén pénteken a villamosvezetők mérkőztek meg a versenypályán, szombaton a buszos és trolis versenypályát, valamint az elméleti feladatokat kellett teljesíteniük az indulóknak. A gyakorlati részt az 56-osok terén tartották meg a NABI két Sirius buszának a segítségével: az egyik a Kaposvári Tömegközlekedési Zrt. háromajtós városi kivitelű példánya, a másik pedig a nemrég bemutatott kétajtós helyközi változat. Mindkét jármű hatfokozatú, automata sebességváltóval rendelkezik, így mindenki közel azonos esélyekkel indult. A feladatok sokrétűek voltak, többek között megállóba való beállás, kapu távirányítóval való kinyitása (lehetőleg minél kisebbre) és azon áthaladás, illetve bóják közötti manőverezés szerepelt a listán, természetesen mindezt a lehető legrövidebb időn belül kellett teljesíteni.

A versenyen a NABI Siriusával kellett különféle feladatokat végrehajtani<br>A képre kattintva a versenyen készült képeinket nézhetik meg.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.