Kigyulladt egy vegyi raktár Pétfürdőn – vasúti kocsik is égnek!

iho/vasút   ·   2017.06.06. 11:24
petfurdoi_tuz0

A Katasztrófavédelem szakemberei elvégezték a mobil laboros vizsgálatokat, az eredmények szerint a levegő nem tartalmaz veszélyes anyagokat, lakosságvédelmi intézkedésekre nincs szükség – írja a veol.hu. Az oltási munka azonban tovább folyik, jelenleg a raktárban levő tartályokat hűtik a tűzoltók.

Korábban írtuk:

Ezer négyzetméteres vegyianyagraktárban lobbantak fel a lángok Pétfürdőn. A katasztrófavédelem honlapja szerint számos településről érkezett több tucat tűzoltó nagy erőkkel dolgozik a lángok elfojtásán, és folyamatosan hűti a raktárban lévő tartályokat. Jelenleg már csak egy kisebb épület ég. Az elsődleges információk szerint személyi sérülés nem történt. A katasztrófavédelmi mobil labor szakemberei méréseket végeznek a helyszínen, hogy megállapítsák, került-e egészségre veszélyes anyag a levegőbe. A mérések eredménye után derül ki, hogy szükség lesz-e lakosságvédelmi intézkedésekre.

Információink szerint vasúti tartálykocsik is kigyulladtak, azokat is oltani, hűteni kell.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek