Kipróbáltuk az Iveco elektromos buszát

iho   ·   2022.03.25. 09:00
4317_T20V9376_220324

A jármű péntektől Pápán kipróbálható!

A csütörtöki sajtóeseményre a cég szigethalmi telephelyén került sor. A riportereknek transzfert is ajánlottak, ráadásul az Iveco E-way elektromos buszával hoztak-vittek (volna) minket. Sajnos az odaútra nem sikerült beröffenteni a járművet, de vissza már a pofás busszal utazhattunk jó húsz kilométert. Az apró malőrt tudjuk be annak, hogy elég új még az E-way – egyébként teszik bele a kilométereket, péntektől például Pápán áll be tesztüzemben a városi forgalomba.

Az Eco-Tech Vision Kft. sajtóközleménye szerint új generációs energiatároló egység mutatkozott be az éjszakai töltésű E-way modellek kínálatában. Az E-way termékportfólió már piaci bevezetése óta folyamatos műszaki fejlesztéseken megy át, ennek eredménye a telephelyi lassú töltésre kialakított Forsee Power ZEN akkumulátorok új generációjának alkalmazása is, amelynek energiatároló képessége cellablokkonként 42 kilowattórára növelték. Ezek az új NMC (lítium-nikkel-mangán-kobalt-oxid) akkumulátorok 20 százalékkal több energiát bocsáthatnak az üzemeltetők rendelkezésére. Ez azt jelenti, hogy a maximális 460 kilowattóra energiamennyiséggel akár 300 kilométeres hatótávja lehet a 12 méteres E-way busznak. Vagy akár öt további utas szállítását is lehetővé tehetik az előző generációs ZEN 35 akkumulátor kínálta hatótávon. További előnyük, hogy korlátozás nélkül cserélhetők egymással. Ez az éjszakai töltésű, új energiatárolási formátum már megrendelhető a 12 méteres E-way modellekhez és a midibuszokhoz.

Az E-way színes belsőtere. A képre kattintva galéria nyílik! (fotók: Vörös Attila)

Az E-way teljes körű választékában olyan 12 és 18 méteres változatok is szerepelnek, amelyek – felső és/vagy alsó pantográf használatával – a gyorstöltés lehetőségét kínálják. Ezek a nagy teljesítményű LTO (lítium-titanát-oxid) akkumulátorokkal szerelt autóbuszok a sűrű menetrend és a nagy napi futásteljesítmény jellemezte városi vonalak igényeinek is megfelelnek. A valamennyi modellváltozatát figyelembe véve eddig összesen csaknem ezer példányban értékesített E-way sorozat már hét európai országban közlekedik.

Az Eco-tech Visionről

Az Eco-Tech Vision Kft. az Iveco új hivatalos magyarországi viszonteladó partnere. A vállalat a gépjármű-értékesítéstől kezdve a felépítménygyártáson és a gyári alkatrészek forgalmazásán át egészen a szervizelésig és a karbantartásig személyre szabott szolgáltatásokat, valamint finanszírozási lehetőségeket kínál. Az Eco-tech Vision célja az Iveco márka piaci részesedésének növelése, a partnerek márkához méltó kiszolgálása. A cég szigetszentmiklósi telephelyéről indulva a legmodernebb hazai szolgáltatási élményt kívánja nyújtani.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek