Kisiklott egy tehervonat, harmincheten meghaltak

MTI/iho   ·   2014.04.23. 17:20

Legalább harminchét ember vesztette életét vonatbalesetben a Kongói Demokratikus Köztársaság legdélebbi tartományában – jelentették szemtanúk és helyi tisztségviselők. Egy tehervonat siklott ki a rézben és kobaltban gazdag Katanga tartományban, de a szerelvényen emberek is utaztak.

Az afrikai országban gyakori jelenség, hogy emberek felugranak a tehervonatokra. Az áldozatok számáról ellentmondásos hírek láttak napvilágot: egy szemtanú harminchét holttestet számolt össze a tragédia helyszínén, a tartomány belügyminisztere ezzel szemben ötvenhat halottról és hatvankilenc sérültről beszélt.

A kormány egy csapatot küldött a helyszínre a baleset okainak felderítésére. A kongói utak és vasutak közismerten rossz állapotúak, a vasútvonalak nagy részét több mint száz éve építették, amikor az ország még belga gyarmat volt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek