Kisrepülő-baleset Budaörsön – egy autogiró tört össze

MTI/iho   ·   2015.11.23. 13:54

Bajkó Erika, a KBSZ kommunikációs vezetője arról tájékoztatott, hogy egy autogiró (rotorlapáttal működő forgószárnyas jármű) elrugaszkodáskor, egy-két méter magasan az oldalára billent. Emiatt a forgósszárny a földhöz ért, és a kisrepülő orral a földnek ütközött. A benne ülők megsérültek, a járműben többféle kár keletkezett. A baleset okainak feltárására vizsgálat indult - fűzte hozzá Bajkó Erika. 

Zalavári Borbála, a mentők sajtóügyeletese azt közölte, hogy az egyik férfi eltörte a bokáját, és belső sérülései is lehetnek. Társa zúzódásokat szenvedett, de mivel fájlalta a mellkasát, nála is feltételezhetőek belső sérülések. Mindkettőjüket az ügyeletes traumatológiára vitték.

Korábban írtuk:

A Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője, Csámpai Attila az MTI-nek elmondta, hogy a repülő épphogy feszállt, amikor ismeretlen okból zuhanni kezdett, majd füves területre csapódott. Az első jelentések szerint a gépben ketten ültek, egyiküket könnyebb, társát súlyos sérülésekkel ápolják a mentők a helyszínen. A törökbálinti tűzoltók megkezdték a műszaki mentést: áramtalanítják a légi járművet, és vizsgálják az esetleges üzemanyag-szivárgást is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek