Könnyebbek az ülések a KLM Boeingjein – így is lehet csökkenteni a karbonlábnyomot

iho/repülés   ·   2023.07.06. 09:00
02_klm_kabin

A holland királyi légitársaság bemutatta új World Business Class kabintermékét, ami a Boeing 777-esek fedélzetén fokozatosan válik elérhetővé. A suite kialakítású ülések a különböző innovációknak köszönhetően 10–15 százalékkal könnyebbek, így ezzel is csökkenthető járatok környezeti lábnyoma.

Az új ülések megtervezését hosszas és alapos kutatás előzte meg. A megújított World Business Class helyek mindegyike folyosókapcsolatos, könnyű anyagból készült ajtóval teljesen privát szférává alakíthatók, a kényelmi funkciók könnyen elérhetők és felhasználóbarát módon kezelhetők, emellett az eddigieknél jobban személyre szabhatók.

(fotók: KLM)

Az ülések deréktámasza állítható és masszázsfunkció is rendelkezésre áll, 198 centiméter hosszú, teljesen sík ággyá alakíthatók, környezetükben könnyen elérhető tárolórekeszekben helyezhetők el a személyes tárgyak. Az elektronikai eszközök a hagyományos mellett vezeték nélküli technológiával is tölthetők.

Az üléseket a Jamco Ventures készítette, korábbi verziójukat a Boeing 787-esek fedélzetére tervezték. A Boeing 777-esek kabinjában 1–2–1 konfigurációban telepítik őket. A repülőgépek fedélzetén az átalakítással együtt a legújabb Premium Comfort osztályú üléseket is beszerelik, a munkálatokkal a következő évben végeznek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek