Körjárat Budapesten a Dunán: folyóra fel!

iho/hajózás   ·   2022.04.17. 12:55
00_bkk_hajo2022

Április 29-én újraindul a Budapesti Körjárat a Duna fővárosi szakaszán. De már most, húsvétkor tesztelhető a körhajó!

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is útjára indul a BKK és a Mahart együttműködésében közlekedő Budapesti Körjárat a Duna fővárosi szakaszán. A hajójárat április 29-étől, péntektől a Nemzeti Színház és a Margitsziget között közlekedik: a Vigadó tér–Akadémia–Margitsziget (Sportuszoda)–Batthyány tér–Vigadó tér kikötőkben köt ki. A hajójárat keddtől vasárnapig közlekedik, minden nap 12 órától 20 óráig kétóránként indul majd. Az utolsó járat 21:15-re ér vissza a Vigadó térre. Hétfőn a hajóközlekedés szünetel.

Így lehet kerülni, ezen a hétvégén is és április 29-étől is (térkép, fotó: BKK)

De van egy hétfő, amikor mégis lehet vele utazni. És az pont holnap van: a húsvéti hétvégén már lehet utazni a hajójárattal!

Jegyvásárlási tudnivalók

A járatra keddtől péntekig a BKK havibérletével, vagy az annál hosszabb érvényességű termékeivel is fel lehet szállni. Mivel azonban a Budapesti Körjárat nem közszolgáltatás, a BKK közösségi közlekedési járatain érvényes utazási kedvezmények – például a 14 éven aluliak vagy a 65 évnél idősebbek díjmentessége – a hajójáratokon nem vehetők igénybe. Szombaton és vasárnap, illetve a bérlettel nem rendelkező személyeknek 1500 forintos napijegy váltható. A 7 évnél fiatalabb gyerekek ingyen utazhatnak. A jegy birtokában az érvényesség napján korlátlan alkalommal nyílik lehetőség az utazásra. Jegyvásárlásra személyesen a Vigadó téri hajóállomáson, a többi kikötőben pedig a hajón van lehetőség.

További információ a Mahart oldalán olvasható.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek