Közös járműmérnöki mesterképzést indít a Műegyetem és az Aeroplex Kft.

iho/repülés   ·   2020.09.15. 06:50

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vasúti Járművek, Repülőgépek és Hajók Tanszéke és az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. közösen indít duális képzést a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar hallgatóinak. A járműmérnöki mesterképzés (MSc) keretében meghirdetett angol nyelvű Légi Jármű Karbantartó és Javító Specializációt az Egyetem és az Aeroplex Kft. szakemberei közösen dolgozták ki.

Az együttműködés bejelentésekor elhangzott, az elkövetkezendő évtizedekben jelentkező kihívásokra és igényekre kizárólag akkor tudnak az ipari vállalatok és a Magyar Honvédség hatékonyan felkészülni, ha megfelelő képzettségű szakemberek állnak rendelkezésre. Ezért a képzés kialakításának már korai szakaszában a Honvédelmi Minisztérium is partnerként csatlakozott a felekhez.

A képzés beindítását követően a repülés vonzó hatása, a korszerű technológiákkal való megismerkedés, a munkalehetőség, valamint a megszerezhető szakmai képességeket követő magas hozzáadott értékű tevékenység miatt nagy hazai és külföldi hallgatói érdeklődés várható.

Az ipari, a minisztériumi és az egyetemi partneri kapcsolat eredményeként pedig kölcsönösen előnyös technológiai, informatikai és humán erőforrás-menedzsmenttel kapcsolatos tudástranszfer alakul ki, ami előmozdítja a karbantartási és javítás módszerek kutatását és fejlesztését is ipari támogatással és akadémiai részvétellel. Az új technológiák és módszertanok bevezetése tovább növeli a résztvevő partnerek piaci részesedését és árbevételét.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek