Kukoricavonat Vásárhelyről

Vörös Attila   ·   2011.10.26. 10:00
400

Mint az országban sok helyen, a helyi teherforgalom Hódmezővásárhelyen is jelentősen lecsökkent. Az iparvágányokon és a rakodón már ritkábban és sokkal kevesebbet rakodnak, manapság inkább az irányvonatok a mérvadóak. Nyékládházáról rendszeresen érkeznek sódervonatok, Vásárhelyről pedig gabonát szállítanak. A 130-as vonal makói oldalának vonatai  is Vásárhelyen át közlekednek, így a szikáncsi répa- és műtrágyavonatok, néhanapján Makóra kővonatok. A korábbi években az M43-as autópálya építéséhez akár napi két pár sódervonat is áthaladt Hódmezővásárhelyen, mostanra a heti három pár tolatós tehervonat maradt Szeged-rendező felé.

Október 22-én egy harminckocsis kukoricavonat indult el Békéscsabán át Lőkösháza felé. A téli időszak eljövetelével általában az egész országban megszaporodnak a gabonavonatok, a jelek szerint idén sem lesz másképp.

A 127-es Szergej Békéscsabáról érkezett a rakott kukoricavonat továbbításához<br>A képre kattintva tekintse meg további képeinket!<br>(fotók: Vörös Attila)

Kapcsolódó hírek