Landolás orrfutó nélkül a Bahamákon

iho   ·   2016.03.26. 09:45
nassau_cim

Orrfutó nélkül volt kénytelen leszállni a Jetblue amerikai légitársaság N273JB lajstromjelű Embraer E-190-ese Washington felől érkezőben Nassau repülőterére.

A személyzet megközelítés közben észlelte, hogy az orrfutó kibocsájtásáról és rögzítéséről nincs visszajelzés, ezért átstartolt, majd a reptér felett alacsonyan áthúzva kiderült, hogy a futó valóban nem nyílt ki illetve csaknem teljesen beszorult a futóaknába.

(fotó: Facebook/Latrae L. Rahming)

A személyzet más módokon, vészkibocsájtással sem tudta megoldani a problémát, ezért felkészült az orrfutó nélküli leszállásra. A gép a 14-es pályán ért földet, a pilóták amilyen hosszan lehetett, fenn tartották a gép orrát, majd leengedték a pályára, vagyis a gép a főfutókon és az orrán állt meg, a reptéri szolgálatok habbal lefújták a gépet majd megtörtént a vészkiürítés, sérültekről nem érkezett jelentés.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek