Leállt az Amadeus, légijáratok késésben világszerte

iho   ·   2017.09.28. 17:24
cim_b

A délelőtti órákban leállt az Amadeus, az egyik legfontosabb globális jegykezelő rendszer, aminek következtében zavarok keletkeztek jónéhány nagy repülőtér check-in rendszerében, ez pedig komoly késéseket, zsúfoltságot, várakozást okozott.

Hírek szerint az érintett légikikötők között volt a londoni Heathrow és Gatwick, a párizsi Charles de Gaulle, Zürich, Frankfurt, Melbourne, Johannesburg, a szingapúri Changi és a washingtoni Ronald Reagan is.

Az érintett légitársaságok – köztük a KLM, az Air France, a Lufthansa, a Southwest és a British – száma 125 körül van, és annak ellenére okozott zavarokat, hogy a leállás rövid ideig tartott, voolt helyszín, ahol 15 percig, volt, ahol fél óráig, de ez elég volt ahhoz, hogy hosszú sorok alakuljanak ki a pultoknál, és nem működtek a check-in automaták sem. Miután a rendszer műkdöése helyreállt, azután is lassabb volt a becsekkolás.

A Budapest Airport honlapján látható, hogy a magyar fővárosba érkező járatok jelentős része is késik, a késő délutáni-esti járatok közül is késést jeleznek például a Lufthansa Frankfurt és a Wizz Luton, és a Ryanair Brüsszel illetve Madrid felől érkező gépe esetén is. Aki járatot vár vagy indulni készül, mindenképp érdemes folyamatosan figyelni a bud.hu portál információit.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek