Legalább látnak focistákat is a „szurkolók”

iho   ·   2013.09.07. 11:17
acsapat00

Egy szerencséje van az Aranycsapat Taurusnak: a gépet nem tudja lebontani a „családbarátként szurkoló” horda. A tízes szombat reggel a Traianus IC Traxxa elé állt, és együtt mentek el Lőkösházáig. A 470 010-es ott várja meg a Bukarestből érkező vonatot, és hozza el Budapestig.

Micsoda két gép! Indulásra kész a Traianus (fotók: Kadocsa Gyula)

A péntek esti meccs után a magyar szurkolókat csendőri biztosítás mellett buszokkal szállították a pályaudvarra. Sem útközben, sem a pályaudvaron nem történt rendbontás: a szurkolói különvonat incidens nélkül elhagyta a román fővárost, és azokat is elkísérték a város széléig, akik saját gépkocsival érkeztek. Az MTI kérdésére, hogy mi történt az előállított magyar drukkerekkel, Georgian Enache, a bukaresti csendőrség szóvivője elmondta: a kihágásokról a pontos statisztika még nem készült el, de egyetlen magyar szurkolót sem vettek őrizetbe, azok is elhagyták már Bukarestet, akiket különböző vétségekért megbírságoltak. Több magyar szurkolót kitiltottak a román stadionokból. „Ezeket az információkat továbbadtuk a szurkolókkal érkezett magyar rendőröknek is, akikkel kiválóan együttműködtünk” - tette hozzá a szóvivő.

Az MTI információi szerint egyetlen magyar szurkolót sem ért súlyosabb egészségkárosodás: a verekedések nyomán a sürgősségre bevitt magyar állampolgárok sérüléseit ellátták és már elhagyták a kórházat.

Péntek délután Bukarest történelmi belvárosában összecsapott a csendőrökkel a magyar szurkolók egy csoportja, később a bukaresti Északi pályaudvaron a szurkolói különvonaton érkezett drukkerek is dulakodásba keveredtek a csendőrökkel. Mindkét esetben gumibotozással, könnygáz bevetésével, a szurkolók elszállítása után állították helyre a rendet.

Más helyszíneken román szurkolók bántalmaztak magyarokat. A mérkőzés előtt verekedés tört ki a bukaresti Nemzeti Aréna lelátóin is: a magyar szurkolók megindultak a hazaiak irányába, a két tábor közé felállított fémkordonokat szétdobálták. A rohamrendőrök gumibotokkal, valamint könnygáz bevetésével szorították vissza a randalírozókat.

Beugrató kérdés: vajon a román fővárosból érkező drukkerek közül hányan tudják elmondani az 1953. november 25-én, a londoni Wembleyben pályára lépett magyar válogatott kezdő tizenegyét?

Bónusz: a Tamásiba tartó Nohab is együttállt a Keletiben Kocsisékkal.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek