Légiközlekedési csúcstalálkozó Budapesten

iho   ·   2013.05.08. 16:54
queque2a

Rekordszámú résztvevő várható a négy nap múlva Budapesten kezdődő 8. Routes Europe konferencián, írja közleményében az esemény házigazdája, a Budapest Airport, amely a Magyar Turizmus Zrt.-vel karöltve május 12–14. között a SYMA Rendezvényközpontban, Magyarország legújabb és legmodernebb multifunkcionális létesítményében rendezi meg az eseményt, amelyre több mint 115 légitársaság több mint 275 képviselőjét várják Európából, illetve a világ minden tájáról. A tavaly az észt fővárosban, Tallinnban megtartott tanácskozás óta a légitársasági küldöttek száma több mint 60 százalékkal nőtt, melynek eredményeképpen a Routes Europe 2013 minden idők legnagyobb európai járatfejlesztési eseménye lesz.

A konferencián a régió összes diszkont-légitársasága (Ryanair, easyJet, Norwegian, Wizz Air, Germanwings, Vueling, Volotea és Transavia) képviselteti magát. Hozzájuk a hagyományos légitársaságok közül a Routes Europe történetében valaha látott legnépesebb tábor csatlakozik (Lufthansa, British Airways, Iberia, Air France, Swiss, Austrian Airlines, SAS, Czech Airlines és Alitalia).

Az öreg kontinens határait átlépve itt lesz mind a négy nagy közel-keleti légitársaság (Etihad, Emirates, Qatar Airways és Oman Air), továbbá az American Airlines, az Air Transat és a China Southern is. Számos légitársaság magas rangú küldöttséggel érkezik; a Wizz Air, a Nasair, a SkyWork Airlines és az Aer Arann esetében a delegációt maga a vezérigazgató vezeti. Az esemény keretében hét légitársaság, a Lufthansa, a Germanwings, az easyJet, a HOP!/Air France, az Air Nostrum, a SkyWork és a Darwin Airline vezető hálózattervezője tart majd bemutatkozó előadást (Route Exchange Airline Briefings), amelyek lehetőséget biztosítanak a repülőterek képviselőinek, hogy megismerjék az adott légitársaságokat, illetve, hogy első kézből tájékozódjanak a lehetséges járatindítások kapcsán igényelt információkról.

A konferencia keretében lebonyolított számos közvetlen találkozón kívül az esemény nyitányaként, május 12-én egy úgynevezett Stratégiai Csúcstalálkozóra (Strategy Summit) is sor kerül, ahol az iparág vezető szakértői moderátor vezetette beszélgetéseket folytatnak a régiót érintő legfontosabb légiközlekedési és járatfejlesztési kérdésekről. A témák között szerepel például az EU-s károsanyag-kibocsátás kereskedelmi rendszer befagyasztásának az Amerikából és Kínából érkező forgalomra gyakorolt hatása, a légitársasági konszolidáció, fúziók és szövetségek, illetve a fapados modell jövője. A csúcstalálkozón felszólal Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója, illetve „Ciprus – a következő lépések” címmel országa terveiről előadást tart Yiorgos Lakkotrypis, a kereskedelemért, az iparért és a turizmusért felelős ciprusi miniszter.

„Évről évre egyre többen vesznek részt a Routes Europe konferencián, de a növekedés üteme még a mi elvárásainkat is meghaladta” – nyilatkozta David Stroud, a Routes alelnöke. „Nagyon örülünk, hogy ismét rekordszámú résztvevőt köszönthetünk az eseményen. Az a tény, hogy magas rangú küldöttekről van szó, azt mutatja, hogy a Routes Europe a régió vezető járatfejlesztési eseménye, ami évekre előre meghatározza a kontinens légi közlekedésének jövőjét” – tette hozzá.

„A Budapest Airport számára nagy öröm és megtiszteltetés, hogy a Routes Europe konferencia résztvevőit ebben a csodálatos városban köszöntheti” – mondta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. „Ez egy kiváló alkalom, hogy meglévő és leendő légitársasági partnereinknek bemutassuk a magyar piacban rejlő hatalmas járatfejlesztési lehetőségeket. Kollégáimmal együtt készen állunk a küldöttekkel tartandó megbeszélésekre, illetve, hogy a konferencia során megismertessük velük Budapest páratlan szépségét. Elutazásukkor pedig szeretnénk kiváló utazási élményt biztosítani, melynek eredményeképpen reméljük, sikerül meggyőzni őket, hogy Budapestet, illetve Magyarországot tegyék járathálózatuk részévé” – tette hozzá.

„Sokrétű tevékenységet folytatunk annak érdekében, hogy a folyamatosan változó igényeknek meg tudjunk felelni és a célpiacokon keressük az új lehetőségeket” – hangsúlyozta Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese. „Az arab, az orosz és a kínai piacon eddig is jelen voltunk, de most más keleti fejlődő országok turisztikai potenciálját is felmérjük. A Magyarországra irányuló légi forgalom ösztönzése érdekében javítani kell hazánk légi összeköttetéseit az új, feltörekvő piacokkal. A Magyar Turizmus Zrt. és a Budapest Airport Zrt. közös rendezésében a fővárosban megtartott Routes Europe konferencia páratlan lehetőség, hogy a légitársaságok és repülőterek több mint 1000 döntéshozója előtt felcsillantsuk Budapest, illetve Magyarország szépségét, és hozzájáruljunk minél több új járat megnyitásához” – tette hozzá.

Kapcsolódó hírek