Legyen úr a vízen! Tanfolyam a padban és a Tiszán

iho   ·   2014.04.12. 17:50

Az elméleti képzés Szegeden, az SZTE Sportközpontban, a gyakorlati oktatások a Tiszán lesznek.

A tanfolyam végén a résztvevők a Nemzeti Közlekedési Hatóság vizsgabiztosai előtt vizsgáznak és sikeres vizsga esetén folyókra, tavakra, csatornákra (Európa belvizeire) érvényes kedvtelési célú nemzetközi kishajó-vezető jogosítványt kapnak.

A képesítés 7,5 kW motorteljesítményt, illetve tíz négyzetméter vitorlafelületet meghaladó kishajók vezetésére jogosít, húsz méter hajóhosszig, amelyek befogadó képessége nem haladja meg a tizenkét főt.

A tanfolyam huszonnégy óra elméleti és tizenkét plusz négy óra gyakorlati képzésből áll. Az előadások témái: a hajózási szabályzat, a vitorlázás elmélete, hajóvezetéstan, hajózási földrajz, vízrajz, meteorológia, hajóelmélet, hajók szerkezete és építése, hajógéptan, környezet és tűzvédelmi ismeretek, elsősegély nyújtás, vízből mentés.

A tanfolyam elvégzésének feltétele: orvosi alkalmasság, úszni tudás.

Az elméleti vizsgára jelentkezés feltétele a 17. életév betöltése, a gyakorlati vizsgára jelentkezés feltétele a 18. életév betöltése.

A vitorlás, illetve a kisgéphajó vezetői vizsga külön-külön és együtt is elvégezhető.

A tanfolyam tematikája megtekinthető a www.autoinfo.hu/vitorlas oldalon, ahol a tanfolyam költségeiről is tájékozódhatnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek