Lezárták a moszuli repteret

MTI/iho   ·   2013.09.10. 17:31

A lépésre egyelőre nem adtak magyarázatot. A repülőtér lezárása miatt minden járatot töröltek. Először azt mondták, hogy egy repülőgép-eltérítésről értesültek, aztán azt, hogy karbantartás miatt kellett lezárni (a repteret), de karbantartási munkálatok nem folynak – közölte a Reuters hírügynökséggel egy helyszíni forrás. A hírügynökség forrása azt állította, hogy a repülőtér lezárását Núri al-Maliki miniszterelnök rendelte el, aki különböző nézeteltérések miatt rossz viszonyt ápol a moszuli kormányzóval. A kormányzó elítélte a reptér lezárását. A moszuli repülőteret a 2003-as iraki háború alatt az amerikai csapatok is használták. A régió Szaddám Huszein diktátor megdöntése után az új vezetés ellen harcoló felkelők egyik központjává vált, és a biztonsági helyzet javulása ellenére Moszul a mai napig a vallási erőszak sújtotta Irak legveszélyesebb városa.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.