Lezuhant egy Falke Törökszentmiklóson, a pilóta és utasa életben maradt

iho/repülés   ·   2021.05.08. 17:50
falke

Lezuhant egy kisrepülőgép szombaton délután Törökszentmiklós külterületén, Surjány városrész közelében – tájékoztatta a szoljon.hu hírportált a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. Egy ember beszorult a járműbe, őt a szolnoki hivatásos és a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók szabadították ki, feszítővágó segítségével. A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A mentők is a helyszínen vannak, hangzott az első híradás.

Később a portálon megjelent újabb információk szerint egy 2010-es gyártású, német Scheibe SF-25 Falke típusú vitorlázó repülőgép volt érintett a balesetben, amely Szandaszőlősről szokott felszállni.

Dávid Mónika rendőr őrnagy elmondta, a kisrepülőgép Surjány városrésznél szállt fel, nem sokkal azt követően zuhant le. A járműben ketten utaztak, beszorultak a roncsba, de életben vannak, jelenleg is zajlik a kimentésük, írta az MTI délután öt óra körül.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a gépben egy 58 éves törökszentmiklósi, és egy 50 éves szolnoki férfi tartózkodott, akik a földbe csapódás következtében – elsődleges orvosszakértői vélemény szerint – súlyosan megsérültek. Mindkét férfit a kimentésüket követően kórházba szállították.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek