Lezuhant egy girokopter Balatonfőkajárnál

MTI/iho   ·   2016.09.02. 09:44

Lezuhant egy girokopter péntek reggel Balatonfőkajár külterületén - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője, Frankó Marianna az MTI-vel. A baleset péntek reggel nyolc óra körül történt a balatonfőkajári szennyvíztisztító telep mögötti területen. A gépen, ami Balatonfőkajáron szállt fel és Sármellékre tartott, ketten utaztak: egy budapesti férfi és egy szintén fővárosi nő, akik a helyszíni információk szerint könnyű sérüléseket szenvedtek. Állapotukról a mentőszolgálat későbbre ígért tájékoztatást.

A girokopter hasonlít egy helikopterre, de látszólagos fölső „rotorja” valójában saját motor nélküli forgószárny, amelyet a hátsó propeller szele és a menetszél hajt. A szerkezet nagyon biztonságos, ugyanis a motor leállása esetén a forgószárny ugyanúgy lehetővé teszi az autorotációval történő földetérést, mint a helikopter szabadon forgó rotorja.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek