Lezuhant egy német Tornado

MTI/iho   ·   2014.01.17. 07:53

Lezuhant a német légierő egy Tornado típusú harci gépe csütörtök este Koblenztől 50 kilométerre, egy autópálya közvetlen közelében. A két pilóta katapultált, könnyebben megsérült, de másnak nem esett bántódása - közölte a helyi rendőrség.

A gép Laubach kisváros közelében, egy erdős területen csapódott a földnek, az 5-ös számú autópálya mellett. Az autópályán megállt a forgalom, de közúti baleset nem történt. A harci gép éjszakai gyakorlatot végzett. A baleset okát a rendőrség egyelőre nem közölte.

A Tornado a hetvenes években német-brit-olasz fejlesztésben készült változtatható szárnyállású, kétüléses, kéthajtóműves harci gép, van elfogó vadász és földi támadó változata. A Eurofighter Typhoon megjelenésével légtérvédelmi feladatkörben gyakorlatilag visszaszorult, leginkább csapásmérőként használják. A programban részt vevő országokon kívül csak Szaud-Arábia rendszeresítette.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek