M0: még egy nagy változás a déli szektorban

iho/közút   ·   2020.03.11. 09:00
m0_valtozas0

A beruházás olyan fázisához érkezett, amely a csomóponti híd északi oldalának lezárását teszi szükségessé, ezáltal a Deák Ferenc híd északi hídján is ideiglenesen megszűnik a közlekedés. A zárás ideje alatt a kivitelező a halásztelki csomópont bal pálya (északi oldali) hídjának szélesítését végzi, átépíti a csomópont északi oldalának fel- és lehajtó ágait, elkészíti a csomópont közelében lévő pályaszakasz hiányzó betonburkolatát, valamint a csomóponti híd és a Duna-híd közötti útszakaszon az új üzemi átjárót.

A halásztelki csomópont zárásával egyidőben, a közlekedés megkönnyítésének érdekében megnyitják az új fel- és lehajtó ágat a csepeli gerincúti külön szintű kereszteződés északi oldalán, a bal pálya munkaterületén átvezetve. A csomóponti híd átépítésének ideje alatt a II. Rákóczi Ferenc úton 3,8 méteres magassági korlátozást, és időszakosan váltakozó irányú félpályás zárást vezetnek be. A lezárás érinti a Budatétény felé tartó 138-as busz útvonalát is, emiatt a járat módosított útvonalon, az Áruházi bekötőút és a Háros megálló érintése nélkül közlekedik.

A kivitelezés előrehaladtával a bal pályát (M1 autópálya irányába) szakaszosan adják vissza a forgalom számára, ezáltal a jobb pályán (51-es főút irányába) a terelés fokozatosan meg fog szűnni, azonban a zajvédőfal építéshez még kisebb mértékű korlátozásokra kell számítaniuk a közlekedőknek.

A korlátozások kiépítésével és a térség aktuális forgalmi helyzetével kapcsolatosan a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatnál és a www.utinform.hu tájékozódhatnak a közlekedők.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Régi idők Forma-1-e a Balaton partján

Harmati Marcell   ·   2024.06.09. 14:10

A népszerű olasz sportautómárka, a Ferrari, tesztelési lehetőséget hirdetett a Balatonfőkajár határában a közelmúltban felépített versenypályán, a Balaton Park Circuit-en. A háromnapos eseményen három, korábbi F-1-es Ferrari körözött az aszfalton.