Ma kezdik felújítani Budakeszin a Fő utcát, torlódás lehet

iho   ·   2014.02.17. 12:15
budakeszi4cim

Az aszfaltozást éjszaka végzik majd, hogy a legforgalmasabb reggeli órákban – fél kilencig – lehetőség szerint ne legyenek fennakadások a többnyire zsúfolt útszakaszon – közölte a Magyar Nonprofit Zrt.

A buszmegállóöblök lezárása miatt a buszok a normál forgalmi sávban állnak majd meg, kisebb-nagyobb torlódásokat okozva, így a környéken lakók munkába, iskolába járásához szükséges idő növekedhet.

Budakeszi Fő utcája eddig is túlterhelt volt, így – főleg reggelente Budapest felé – jellemzően torlódik a forgalom, ezért a felújítást igen körültekintően szervezik. A reggeli csúcs idején mindkét irány teljes hosszában szabad lesz, a napközbeni burkolatmarási munkálatok miatt pedig csak rövidebb terelést alakítanak ki a szakemberek. E módszernek köszönhetően napközben csupán minimális fennakadással számolhatnak a közlekedők.

(Fotó: Nagy Bertalan)

Elvileg az M1–M7-es autópályák budapesti bevezetője felé lehetne kerülni, de nem érdemes, mert az agglomerációból reggel Budapest felé, délután pedig hazafelé utazók tömegei miatt ezek a pályaszakaszok is telítettek.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a Széll Kálmán térre közlekedő 22-es, 22/A-s és 222-es nappali, valamint a 922-es éjszakai járat Szanatórium utca (Vadaspark) és Dózsa György tér közötti megállóját 30–80 méterrel odébb helyezik. A 8102-es jelű, több mint két kilométernyi mellékút felújítása mintegy nettó 240 millió forintba kerül.

(Fotó: Nagy Bertalan)

A munkálatok két ütemben zajlanak majd: először a buszmegállóöblöket építik át, majd ezt követi az aszfaltréteg felmarása és az új réteg terítése – írja a budakeszi önkormányzat újságja.

Első lépésként február 17-én az ideiglenes buszmegállók elkészítésének megkezdésére, majd a jelenlegi öblök lezárására kell számítani.

(Fotó: Nagy Bertalan)

Az önkormányzat felhívja a figyelmet arra, hogy noha a napi munkálatok csak a reggeli csúcsforgalmat követően, 8:30-kor kezdődnek, a munkagépek megjelenésével és a buszmegállóöblök lezárásával (a buszok a normál forgalmi sávban állnak majd meg) óhatatlanul adódhatnak forgalmi torlódások, amelyek megnövelhetik a munkába, iskolába járás szokásos menetidejét.

Arra kérik a lakosságot, és arra közlekedőket, számoljanak ezzel, és az indulási idő megtervezésénél vegyék figyelembe.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek