Magánkézbe került a MÁV Vagon Kft. majdnem háromnegyede

iho   ·   2023.10.10. 13:30
sl1

Magántőke bevonásával válhat jobbá, egyszerűbbé a vasúti járművek karbantartása és gyártása a MÁV–Volán-csoportnál.

A cég ugyanakkor továbbra is a MÁV–Volán-csoport leányvállalata marad, így a munkavállalók foglalkoztatásának feltételeit nem befolyásolja a tulajdonosi szerkezet változása – jelenti a Mávkomm.

A tranzakciótól versenyképesebb, üzleti alapú működést, a döntések és a javítások átfutási idejének rövidülését, valamint a jobb anyagellátást várja a cégcsoport, amelyek révén növelhető a vasúti személyszállításért felelős MÁV-Start járműveinek üzem- és üzletképessége, végső soron az általános szolgáltatási színvonal és utaselégedettség.

A vállalat új, többségi tulajdonosa a Magyar Vagon Zrt. lesz, ami a Dunakeszi Járműjavító tulajdonosaként a magyar vasútijármű-gyártó és karbantartó piac meghatározó szereplője.

(fotók: Vörös Attila)

A kormányzat célja, hogy a MÁV–Volán-csoport kötöttpályás járműveinek jelenlegi negyvenéves átlagéletkorát jelentősen csökkentse, ehhez pedig korszerű járművek beszerzése és gyártása szükséges. A tulajdonosi szerkezetben történő változással a MÁV Vagon Kft. fejlesztési képességei és gyártási kapacitásai hatékonyan támogathatják e cél megvalósulását, illetve a tranzakció révén lehetővé válhat a járműgyártás piaci finanszírozása is.

A szerződéskötés október közepére várható. 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek