Fél napig sem volt nyugalom a Vác–Balassagyarmat vonalon, megint kisiklott egy Bézé

iho   ·   2023.12.06. 01:16
siklasmarmegint

Alig, hogy visszaadták kedden délután a teljes Vác–Drégelypalánk–Balassagyarmat vasútvonalat a forgalomnak a szombati Berkenye és Szokolya közti siklás után, kedden éjjel újabb siklás történt a vonalon. Ezúttal a 324-es és a 265-ös Bz motorkocsiból álló szerelvény egyik kocsija, a 265-ös lépett le a sínről egy tengellyel Drégely és Drégelypalánk között a 461-es szelvényben. A vonat szerelvénymenetként közlekedett Diósjenőről Balassagyarmatra, utasokat nem szállított. A balesetben nem sérült meg senki.

Mivel Nagyoroszi és Drégelypalánk között a siklott vonat elzárja a pályát, várhatóan autóbuszok fognak közlekedni a szakaszon szerdán. A Mávinform jóslata szerdára:

A Balassagyarmatról 3:22-kor Vácra és a Vácról 5:32-kor Balassagyarmatra induló S750-es vonat (32219, 32220) helyett a teljes útvonalon pótlóbusz közlekedik. A közút vonalvezetése miatt a pótlóbusz nem érinti Drégely, Drégelyvár, Szokolya, Magyarkút, Magyarkút-Verőce, Fenyveshegy megállóhelyet.

Érdekesség, hogy a ferencvárosi közúti segélykocsi a Székesfehérvár-repülőtérnél történt gázolás helyszíneléséről érkezett Nógrádba. A fehérvári gázolás miatt két vonatot is a Börgönd–Szabadbattyán útirányra tereltek: a 848-as és a 878-as járatot a 317-es Szergej emelte át.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek