Márciustól tovább újítják az M7-est

MTI   ·   2019.02.25. 13:45
400px_m7_autopalya

Március elsejétől folytatódik az M7-es autópálya felújítása: a 90-es és a 111-es kilométerek közötti szakasz több mint nettó 3,4 milliárd forintból újul meg tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn az MTI-t.

Márciustól májusig a 96-os és a 102-es kilométerek között zajlanak majd a munkálatok az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán (fotó: Arnold Balázs)

A munkák első üteme a 102-es és a 111-es kilométerek között 2018 őszén befejeződött, a következő útszakaszokat idén tavasszal és ősszel sávelhúzás és átterelés mellett javítják majd. Márciustól május 9-éig a 96-os és a 102-es kilométer között zajlanak a munkálatok: Siófok felé egy, Budapest felé két sávon haladhat majd a forgalom, ez forgalomlassulással járhat. A siófok-sóstói csomópontot és a szabadi pihenőhelyet részlegesen lezárják. A felújítások ütemezésénél figyelembe vették a nyári, turisztikai főszezont, így a felújítás utolsó üteme várhatóan szeptember 2-ától október 27-éig tart majd.

A Letenye felé vezető pályaoldal felújításánál egy környezetbarát eljárást alkalmaznak, az elbontott útalap jó részét újrahasznosítva építik ki az új alaprétegeket.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek