Markus Bernsteiner veszi át a Stadler csoport vezérigazgatói pozícióját januártól

iho/vasút   ·   2022.09.02. 18:20
01_markus_bernsteiner

A Stader csoport igazgatótanácsa 2023. január 1-jei hatállyal nevezte ki. Peter Spuhler a jövőben ismét az igazgatótanács ügyvezető elnöki tisztségére fog koncentrálni.

Az elmúlt években tapasztalt működési kihívások, illetve a vállalat erőteljes növekedése eredményeképpen Peter Spuhler 2020 tavaszán vette vissza az operatív irányítást a csoport ideiglenes vezérigazgatójaként. A covid-járvány és az elmúlt két évben tapasztalt globális gazdasági és geopolitikai kihívások ellenére a Stadler erős vezetői csapatának sikerült megerősítenie és fejlesztenie a vállalat működési teljesítményét. Markus Bernsteiner kinevezése a csoport vezérigazgatói posztjára kijelöli a sikeres jövő irányát.

„Markus Bernsteiner mindennel rendelkezik, ami ahhoz szükséges, hogy a csoport vezérigazgatójaként a Stadlert sikerre vezesse, még a jelenleg tapasztalható folyamatos kihívások idején is. Markus Bernsteiner személyében sikerült egy rendkívül rátermett, tapasztalt, vállalkozói szemlélettel rendelkező hosszú távú vezető társat kineveznem a cégcsoport vezérigazgatói posztjára. Sokéves, széleskörű szakmai tapasztalattal rendelkezik a vasúti járműgyártás területén, és az elmúlt években sikeresen indította el azt az átalakítási folyamatot is, amely a működési teljesítményünk további optimalizálását célozza. Meggyőződésem, hogy Markus Bernsteiner vezetői képességei, és a vasúti iparban szerzett széles körű szakértelme hozzásegít minket ahhoz, hogy sikeresen kezeljük a rendkívül magas rendelésállomány okozta kihívásokat, és tovább növeljük a vállalat nyereségességét” – mondta Peter Spuhler, az igazgatótanács elnöke.

Markus Bernsteiner jelenleg a Stadler csoport vezérigazgató-helyettese, a svájci divízió ügyvezető alelnöke, aki vezérigazgatóként irányítja a Bussnangban és St. Margrethenben működő gyárakat. A Stadlernél 1999 óta dolgozik, vezérigazgatóként kezdetben a bussnangi üzem, majd az altenrheini és a st. margretheni leányvállalatok irányításáért felelt, 2018-tól pedig átmenetileg a berlini üzemet is ő irányította. 2014-ben a Komponens Divízió létrehozásáért felelt, amelyben az összes belső beszállítói üzemet sikeresen integrálták egy irányítás alá. Markus Bernsteiner a Stadlernél töltött karrierje előtt a Bühler AG-nál és a Benninger AG-nál dolgozott. Markus Bernsteiner gépszerelő, üzemtechnikus, a St. Galleni Egyetemen vállalatirányítási diplomát, majd Executive MBA diplomát szerzett.

Markus Bernsteiner csoportvezérigazgatói kinevezésének köszönhetően Peter Spuhler visszatér az igazgatótanácsba, hogy teljes mértékben a stratégiai folyamatok irányítására, a fúziós és akvizíciós projektekre, a vegyesvállalatokban lévő stratégiai lokalizációs részesedésekre, az ajánlattételi folyamatok nyomon követésére és jóváhagyására, a stratégiai termékfejlesztésre, és mindenekelőtt az ügyfélgondozás javítására koncentrálhasson.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek