MÁV-alkalmazott segített a vasúti lopásban

iho   ·   2013.02.28. 13:53

A helyi körzeti megbízott fogta el a 42 éves szárligeti T. Sándort február 27-én, miután a Komárom-Esztergom megyei település vasútállomásáról gázolajat tulajdonított el. Egy MÁV-alkalmazott is segített neki – olvasható a kemma.hu Komárom-Esztergom megyei portálon.

Szolgálat közben figyelt fel a Szárligeten közlekedő gépjárműre a helyi körzeti megbízott. Tudta, hogy nem sokkal korábban a vasútállomásról ismeretlenek gázolajat tulajdonítottak el, ezért megállította a kocsit.

A jármű átvizsgálásakor a raktérben 40 liter gázolajat talált, ezért az autóban ülő három személyt előállította a Tatabányai Rendőrkapitányságra. Az kiderült, hogy az autóban ülők közül a bűncselekmény elkövetésével egyedül T. Sándor gyanúsítható, így a többieket elengedték a rendőrök.

Kihallgatásakor azonban elismerte, hogy a gázolaj eltulajdonításában a MÁV egyik alkalmazottja is segítségére volt. A 42 éves S. Józsefet a rendőrök szintén elfogták.

A két férfi ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – jogtalan behatolással szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya.

Kapcsolódó hírek