Megállapodott a BMW és a Lufthansa: nagyobb befogadóképességű repülőgépek közlekednek Debrecen és München között

MTI/iho   ·   2024.04.20. 11:35
Debrecen, repülőtér

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon.

Az útvonalon ezeken a napokon korábban rendszeresített Embraer 190-esek helyett a légitársaság 215 üléses Airbus A321neója repül majd – a járatok a BMW sok száz mérnökét, innovátorát fogják a két város között szállítani. Az új járattal másfél óra alatt lehet megtenni a Debrecen–München utat (jelenleg a debreceni repülőtér honlapja egy óra húsz percet ír...). Ugyanakkor a turisták is nagy számban vehetik majd igénybe a szolgáltatásokat, miután az ötcsillagos müncheni repülőtérről a világ bármelyik tájára el lehet utazni. Ezekben a napokban az akciós Debrecen–München repjegy 95 ezer forint körül van.

A BMW Manufacturing Hungary Kft. szempontjából mérföldkő a járatok kapacitásbővítése. Ma már több mint ezer alkalmazottjuk dolgozik Debrecenben, ők készítik fel a gyárat az autógyártás jövő évi indulására. A létszám folyamatosan nő, s a nagyobb kapacitású Lufthansa-járatok lehetővé teszik munkatársaik jó minőségű haza-, illetve visszautazását. A Debreceni Nemzetközi Repülőtér (DEB/LHDC) folyamatos fejlesztése is napirenden van: akorszerűsítették az utasbiztonsági berendezéseket, megkezdték az utasterminál bővítését, a tervek között szerepel egy új kifutópálya és utasterminál építése. A

Lufthansa légitársaság hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap indít járatokat Debrecen és München között. Péntektől heti két alkalommal a 215 üléses Airbus A321neo szállítja az utasokat.

(fotó: debrecen.hu)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek