Megépítették a Sárga tengeralattjárót

iho/hajózás   ·   2012.07.24. 13:26

A Beatles egyik legnépszerűbb albumának borítóján eddig csak grafikaként láthattuk a tengeralattjárót, amit most Alfie Bubbles vállalkozó épített meg – adta hírül a Tourism Review-ra hivatkozva a HVG.hu. Víz alá nem merül azonban, mert hotelként használják Liverpoolban, ahol az Albert Dokkban szállhatnak a lakók fedélzetre.

A szállás azonban nem olcsó 150 és 350 font között ingadoznak az árak – ez egy belvárosi londoni három-négy csillagos szállodának a szobaára. A három hálószobás miniszállóban 3D tévé és egy robogó is ékeskedik.

A tengeralattjáró építője már korábban is hasonló vállalkozásokba csapott, s mindegyiknél valamilyen kultuszt követett: épült már Joker-mintázatú Batman úszó hotel és készül a Karib-tenger kalózaiból átvett Fekete Gyöngy is.

Az angol középfölde (Midlands) és északi vidékek, köztük Liverpool és Birmingham igyekeznek a barátságtalan ipari városképüket emberibbé varázsolni, hiszen nem éppen turistacsalogató az ipari forradalom óta kiépült néhány nagyváros. Egyik leggyakoribb fogásként a csatornákon közlekedő vagy parkoló hosszútestű hajókat városi funkciókkal ruházzák fel: rengeteg bár, étterem, de akár mozi és koncertterem sodródik a hullámokon.

Kapcsolódó hírek