Meghalt a buszsofőr – vonattal ütközött

MTI/iho   ·   2014.10.10. 07:26
nagylok_0

Megindult a vonatközlekedés Nagylók állomáson, miután befejeződött a baleseti helyszínelés – közölte a Mávinform péntek kora délután az MTI-vel. A közlemény szerint az utasoknak nem kell átszállniuk Sárosd és Sárbogárd között vonatpótló autóbuszra, és a vonatokat már nem terelik el Pusztaszabolcs–Dunaújváros–Rétszilas felé. A Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon 16 óra körül állhat helyre a menetrend szerinti közlekedés.

Az Alba Volán Zrt. közleménye megerősítette, hogy a busz utasokat nem szállított. Közölték, hogy az autóbusz 34 éves vezetője az ütközéskor kirepült az ülésből és életét vesztette. A sofőr, aki a baleset helyszínétől néhány kilométerre, Hantoson lakott, megbízható, tapasztalt munkatársa volt az Alba Volánnak, ahol hat esztendeje dolgozott. Ugyanazon a vonalon, ugyanazon autóbusszal közlekedett, kétszázezer balesetmentes kilométert teljesített – írták. Az autóbusz tizenkét éves, éppen az előző napon vett részt teljes műszaki átvizsgáláson, ahonnan hiba nélkül került ki a forgalomba – tették hozzá.

 

Korábban írtuk:

A Dombóvárról a Déli pályaudvarra közlekedő személyvonat összeütközött az Alba Volán autóbuszával Nagylók állomásnál, a vasúti átjáróban. A busz sofőrje a helyszínen meghalt – közölte a Mávinform péntek reggel az MTI-vel. A jól működő vasúti sorompónál történt baleset helyszínelése miatt áll a vasúti közlekedés az érintett szakaszon, a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon közlekedő vonatok utasainak 50–60 perc késésre kell számítaniuk – tették hozzá. Farkas-Bozsik Gábor, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az autóbusz – amely nem szállított utasokat – kettészakadt az ütközéstől. A vonaton mintegy hetvenen voltak, senki sem sérült meg közülük.

A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Mihadák Zoltán)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek