Mégsem sztrájkolnak a mozdonyvezetők

MTI   ·   2013.11.14. 11:05

Megszületett a megállapodás a mozdonyvezetők bértáblájáról a MÁV-nál, ezzel elhárult a sztrájkveszély - közölte a Mozdonyvezetők Szakszervezete, miután az érdekképviselet, a MÁV-Trakció Zrt., valamint a MÁV-Start Zrt. vezetése aláírta a megállapodást.

A cégvezetés korábban 2014. január elsejei hatállyal felmondta a 10 éve működtetett mozdonyvezetői életpályát, azt a munkáltatói ígérvényt, amire a munkavállalók biztosan számíthattak – írta az érdekképviselet. Mint az iho.hu is beszámolt róla, ezért alakított sztrájkbizottságot az érdekvédelem.

A társaság vezetése azonban most elfogadta a mozdonyvezetői bértábla létjogosultságát.

Az egyezség új tartalmi eleme, hogy a jövőbeni motorvonat-vezetői munkakörben foglalkoztatottakra a munkáltató szintén a mozdonyvezetői bértáblát fogja alkalmazni. A határozatlan idejű megállapodás 2014. december 31-ig nem mondható fel – áll a közleményben.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Vasútmodell

Terepasztalcsodák Szolnokon

MTI/iho   ·   2024.02.25. 14:00

Csaknem kétezer négyzetméteren tíznél is több terepasztallal várják a látogatókat a 10. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállításon március 15. és 17. között az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.