Megúszták a légitalálkozót

iho   ·   2014.05.19. 13:30
cim

Vasárnap délután két vitorlázógép ütközött össze a levegőben Angliában, Little Gransden repülőtér körzetében, Gransden település környékén, Londontól 50 mérföldnyire északra.

A gépek a Cambridge Gliding Center nevű helyi repülőklubhoz tartoztak, az egyik pilóta kénytelen volt kiugrani, és ejtőernyővel ért földet, a másik gép egy közeli mezőn szállt le.

Mindkét vitorlázórepülő komolyabb sérülések nélkül megúszta a balesetet. Az összetört G-CFFT lajstromjelű gép az Aviation Safety Network szerint egy Schempp-Hirth Discus-b típusú együléses típus volt, a másik gép típusáról, amellyel ütközött, nem számolnak be a jelentések.

Az ejtőernyőn a föld felé közelítő pilótáról, az összetört gépről majd a háztetőn fennakadt ejtőernyőről a helybéliek drámai fotóit a Cambridge News közölte.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Repülésbiztonság

Leáll a Boeing rentoni üzeme

iho/repülés   ·   2024.01.25. 15:00

Szokatlanul őszinte és világos útmutatást adott az FAA, az Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatala a Boeingnek arról, az utóbbi idők fejleményei után mi a teendője – a repülőgépgyártó hosszú rehabilitációs folyamat előtt áll.