Megvan, milyen lesz a Volánbusz nosztalgia Ikarus 397-ese!

iho/közút   ·   2024.04.17. 07:00
volanbusz_dekoracios_1helyreszlet

Bordács Anna grafikája lett a társaság autóbusz-dekorációs pályázatának győztese.

A Volánbusz nosztalgiaautóbusz-dekorációs felhívására több mint kilencven kreatív és fantáziadús pályamű érkezett a 2024. március 15-ei határidőig.

A beküldött elképzelések egytől egyig bátor és kreatív módon ragadták meg a lényeget, így a zsűrinek igazi kihívást jelentett kiválasztani az első három helyezettet, de végül megszületett az eredmény:

Mosóczi László, a Volánbusz Zrt. vezérigazgatója, Kameniczky Ákos, a Volánbusz Zrt. üzemeltetési főigazgatója, a pályázat első három helyezettjével, balról jobbra: Könözsi Gábor, Bordács Anna és Kriván Tamás (fotó: Volánbusz Zrt.)

I. helyezett: Bordács Anna

II. helyezett: Könözsi Gábor

Könözsi Gábor 2. helyezett munkája

III. helyezett: Kriván Tamás

Kriván Tamás munkája is felfért a dobogóra

A díjazottak április 16-án ünnepélyes keretek között vették át nyereményüket dr. Mosóczi Lászlótól, a Volánbusz vezérigazgatójától.

A győztes alkotás tervezőjének nyereménye egy 40 ezer forint értékű utazási utalvány és egy tízezer forint értékű ajándékcsomag. Bordács Anna pályaműve a június 8-ai hatvani retrónap fő attrakcióját, az Ikarus EAG 397.05-ös autóbuszt díszíti majd.

A második és a harmadik helyezett egy 30 ezer forint, illetve egy 20 ezer forint értékű ajándékcsomaggal lett gazdagabb. Dr. Mosóczi László köszönetet mondott valamennyi pályázónak, majd hozzátette: „Az első helyezett alkotás méltó emléket állít a hazai autóbusz-közlekedésnek és a közel száz éves Volánbusznak. Büszkék vagyunk arra, hogy a győztes pályamű a jövőben a közlekedési vállalat méltán híres nosztalgiaflottájának legújabb járművén hirdeti a magyar autóbusz-közlekedés páratlan történetét.”

A közlekedési vállalat ezúton is gratulál a helyezetteknek, és köszöni valamennyi résztvevőnek a beküldött pályaműveket!

(Nyitóképünkön Bordács Anna nyertes pályaművének részlete. A teljes kinézetet a június 8-ai hatvani retrónapon láthatják majd. Kép forrása: Volánbusz Zrt.)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Ez a balkanyar most más volt, ünnepibb: újra lehetett fotózni egy negyvenöt évvel ezelőtt készült fotót Szegeden

iho/közút   ·   2024.04.29. 12:10

Az 5-ös vonalon a Bartók tér és Újszeged, Gyermekkórház között négy és fél évtizede indult el a trolibusz-közlekedés, elsőként a vidéki nagyvárosok között. Emlékjeggyel, emlékmatricával és egy emlékezetes szalagátvágós balkanyarral ünnepelte az évfordulót a Szegedi Közlekedési Társaság.