Mellékút-felújítások a Nyugat-Dunántúlon

MTI   ·   2012.03.21. 12:00

A Nyugat-Dunántúlon közel 50 kilométer hosszúságban újulnak meg 4 és 5 számjegyű utak 2013-ig; szerdán a zalai Kerkafalva és a Vas megyei Nagyrákos közötti mellékút felújítása kezdődött el.

Szőke József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese a Kerkafalván tartott projektnyitó rendezvényen azt mondta: az Új Széchenyi Terv keretéből a Nyugat-Dunántúlon mintegy négymilliárd forintból 47,3 kilométernyi útszakaszt újítanak fel 2013-ig. A Kerkafalva és Nagyrákos közötti szakaszon – a vasi megyehatárig – 2,7 kilométernyi út épül újjá szeptemberig.

A 7417 jelű út korszerűsítése közel 257 millió forintba kerül, a kivitelezést az Euroaszfalt Kft. nyerte el közbeszerzési eljárás keretében. A munkálatok részeként megerősítik az útpályát, amelyet új aszfaltrétegekkel látnak el, valamint kitisztítják és kiszélesítik a vízelvezető árkokat – részletezte Szőke József.

Beszámolt arról is, hogy Zalában négy további mellékút felújítása indul a közeljövőben: Karmacs és Jánosháza között Vindornyaszőlősnél, a Várvölgy felé vezető úton Keszthely határában, Murakeresztúr és Letenye között, valamint Zalaapáti és Zalabér között. A kivitelezőt egy új rendszerű, keret közbeszerzési eljárás során választották ki, vagyis nem egyesével hirdették meg a munkálatokat, ezáltal gyorsabb az eljárás lefolytatása és a szerződéskötés.

Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott elmondta: a hetési tájegységet és az Őrséget, s ezzel együtt Zala és Vas megyét összekötő út felújítása nemcsak a közlekedési lehetőségeket javítja a térségben. A korszerűsítés ahhoz a kormányzati szándékhoz is hozzájárul, hogy az állampolgárok számára megkönnyítsék a közszolgáltatások elérését, s javuljon a kistelepülések lakóinak utazási lehetősége.

Kapcsolódó hírek